Skip to main content

Γεωθερμικό σπα στην Ισλανδία,Geothermical spa in Iceland


Το Blue Lagoon (στα ισλανδικά: "Bláa lónið") είναι ένα γεωθερμικό spa από τα πιο φημισμένα αξιοθέατα στην Ισλανδία.Τα νερά με τους υδρατμούς δημιουργήθηκαν λόγω ενός σχηματισμού λάβας.Το σπα βρίσκεται σε μια περιοχή λάβας στο Grindavik στην χερσόνησο Reykjanes, νοτιοδυτικά της Ισλανδίας.Βρίσκεται σε μια απόσταση
περίπου 13 χλμ. (8 μίλια) από το διεθνές αεροδρόμιο Keflavik και 39 χιλιόμετρα (24 μίλια) από την πρωτεύουσα του Ρέικιαβικ. Αυτή η διαδρομή είναι περίπου 20 λεπτά με αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο και 40 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Ρέικιαβικ.


The Blue Lagoon (Icelandic: "Bláa lónið") geothermal spa is one of the most visited attractions in Iceland. The steamy waters are part of a lava formation. The spa is located in a lava field in Grindavík on the Reykjanes Peninsula, southwestern Iceland. Bláa lónið is situated approximately 13km (8 miles) from the Keflavík International Airport and 39km (24 miles) from the capital city of Reykjavík. That is roughly a 20 minute drive from the airport and a 40 minute drive from Reykjavík. 




Τα ζεστά νερά είναι πλούσια σε μέταλλα όπως το πυρίτιο και το θείο και το μπάνιο στο Blue Lagoon μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους που υποφέρουν από δερματικές παθήσεις όπως η ψωρίαση.Η θερμοκρασία του νερού στην περιοχή της λιμνοθάλασσας φτάνει στους 37-39 ° . Το Blue Lagoon λειτουργεί επίσης μια πτέρυγα έρευνας για να βοηθήσει στην εξεύρεση θεραπειών για άλλες ασθένειες του δέρματος χρησιμοποιώντας το πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία νερό.

The warm waters are rich in minerals like silica and sulphur and bathing in the Blue Lagoon is reputed to help some people suffering from skin diseases such as psoriasis.The water temperature in the bathing and swimming area of the lagoon averages 37–39 °C (98–102 °F). The Blue Lagoon also operates a Research and Development facility to help find cures for other skin ailments using the mineral-rich water.

Comments

Popular posts from this blog

Η Βόλτα μου στην Κωνσταντινούπολη , A Walk in Istanbul

Η  Κωνσταντινούπολη  ή  Κωνσταντινούπολις   , διεθνώς γνωστή ως  Ιστανμπούλ   , είναι η μεγαλύτερη πόλη  της  Τουρκίας . Με πληθυσμό περίπου 12 εκατομμύρια κατοίκους , αποτελεί μια από τις πολυπληθέστερες πόλεις του κόσμου. Η Κωνσταντινούπολη είναι κτισμένη στη θέση της  αρχαίας ελληνικής  πόλης  Βυζάντιο , που ονομάστηκε έτσι από τον  Βύζαντα  των  Μεγάρων , ο οποίος

Ιταλία,Italy

Η Αρένα της Βερόνας ( Arena di Verona ) είναι ένα ρωμαϊκό αμφιθέατρο στη Βερόνα της Ιταλίας , η οποία είναι διεθνώς γνωστή για τις μεγάλης κλίμακας παραστάσεις όπερας που έχουν δοθεί εκεί. Είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα αρχαία  μνημεία του είδους του.

Το Σαββατοκύριακο μου στην Κέρκυρα , My weekend in Corfu part 1

Ας ξεκινήσω δίνοντας λίγες πληροφορίες για την Κέρκυρα . Η Κέρκυρα είναι ένα νησί του Ιονίου και μάλιστα το δεύτερο πιο μεγάλο στο πέλαγος . Περιλαμβάνει διάφορα νησάκια και ο πληθυσμός της ανέρχεται στους 32 χιλιάδες κατοίκους . Το νησί συνδέεται με την ελληνική ιστορία από την αρχή της ελληνικής Μυθολογίας . Το όνομα του νησιού " Κέρκυρα " συνδέεται με τον θεό Ποσειδώνα και τον Ασωπό ποταμό . Σύμφωνα με τον μύθο ο Ποσειδώνας ερωτεύτηκε την νύμφη Κόρκυρα , κόρη του Ασωπού και της νύμφης Μετώπης και