Skip to main content

Γαλλία,France


Ελάτε και ανακαλύψτε την εκκλησία Mont-Saint-Michel και το αβαείο της στα σύνορα μεταξύ της Νορμανδίας και της Βρετάνης.Θα εκπλαγείτε από την τεράστια επιτεύγματα της μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, από τις δυνάμεις της φύσης, και το συνεχώς μεταβαλλόμενο φως.




Με τον όρο Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) αναφερόμαστε στον μητροπολιτικό χριστιανικό ναό της πόλης του Παρισιού, που αποτελεί ένα από τα πλέον θαυμαστά αρχιτεκτονικά μνημεία του γοτθικού ρυθμού. Βρίσκεται στο νησί Ιλ ντε λα Σιτέ (Île de la Cité) του ποταμού Σηκουάνα (la Seine) στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.


Tumblr_lnnvcac7wn1qf7ikto1_500_large


Το Μουσείο του Λούβρου (γαλλικά Musée du Louvre) είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού,στις όχθες του Σηκουάνα και εκθέτει 35.000 έργα τέχνης.

Η Μασσαλία (γαλλικά  Marseille)  είναι η σημαντικότερη πόλη-λιμάνι της Γαλλίας και η τρίτη σημαντικότερη (ως λιμάνι) της Ευρώπης. Βρίσκεται στον κόλπο της Λυών, στην Δυτική Μεσόγειο. Με περίπου 820.000 κατοίκους, η Μασσαλία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας μετά το Παρίσι.


Ο πύργος του Άιφελ (Στα γαλλικά La Tour Eiffel) είναι το σήμα κατατεθέν της Γαλλίας. Κατασκευάστηκε το 1889 από τον μηχανικό Γουστάβο Άιφελ και σήμερα αποτελεί ένα από τα γνωστότερα κτίρια στον κόσμο. Με ύψος 325 μέτρα (300 χωρίς την κεραία) ήταν το πιο ψηλό κτίριο στον κόσμο μέχρι που το ξεπέρασε το Εμπάιρ Στέιτ της Νέας Υόρκης το 1931.

Το Στρασβούργο (Γαλλικά  Strasbourg) είναι η πρωτεύουσα και η κυριότερη πόλη του νομού Bas-Rhin και της περιφέρειας της Αλσατίας στη βορειοανατολική Γαλλία και βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Ρήνου. Είναι μία πόλη που διατηρεί το ιστορικό της κέντρο και για το λόγο αυτό είναι και ιδιαίτερα γραφική.

Τα Πηρυναία είναι από τις μεγαλύτερες οροσειρές της Ευρώπης.Βρίσκονται ανάμεσα στην Ισπανία και τη Γαλλία και αποτελούν και φυσικά σύνορα των δύο χωρών.


Tumblr_lpe1vw4ayc1qbez7qo1_500_large



Οι Άλπεις είναι σύστημα οροσειρών στην Ευρώπη και εκτείνονται από την Αυστρία και την Σλοβενία στα ανατολικά, μέσω της Ιταλίας, της Ελβετίας, του Λιχτενστάιν και της Γερμανίας έως την Γαλλία στα δυτικά.Η λέξη Άλπεις σημαίνει βουνά. Η ψηλότερο κορυφή των Άλπεων είναι το Μον Μπλαν (Mont Blanc) με 4.810 μέτρα στα Γαλλοϊταλικά σύνορα.

Η Menton είναι μια πόλη στη γαλλική Ριβιέρα (Κυανή Ακτή) κοντά στα ιταλικά σύνορα,η οποία φημίζεται για το ήπιο κλίμα της και για το Lemon Festival (Fête du Citron).Η Menton είναι η πρωτεύουσα του λεμονιού στην Ευρώπη,καθώς οι κάτοικοί της καλλιεργούν σε μεγάλες εκτάσεις πολλές ποικιλίες λεμονιών.

Comments

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Η Βόλτα μου στην Κωνσταντινούπολη , A Walk in Istanbul

Η  Κωνσταντινούπολη  ή  Κωνσταντινούπολις   , διεθνώς γνωστή ως  Ιστανμπούλ   , είναι η μεγαλύτερη πόλη  της  Τουρκίας . Με πληθυσμό περίπου 12 εκατομμύρια κατοίκους , αποτελεί μια από τις πολυπληθέστερες πόλεις του κόσμου. Η Κωνσταντινούπολη είναι κτισμένη στη θέση της  αρχαίας ελληνικής  πόλης  Βυζάντιο , που ονομάστηκε έτσι από τον  Βύζαντα  των  Μεγάρων , ο οποίος

Ιταλία,Italy

Η Αρένα της Βερόνας ( Arena di Verona ) είναι ένα ρωμαϊκό αμφιθέατρο στη Βερόνα της Ιταλίας , η οποία είναι διεθνώς γνωστή για τις μεγάλης κλίμακας παραστάσεις όπερας που έχουν δοθεί εκεί. Είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα αρχαία  μνημεία του είδους του.

Γιατί οι γονείς στη Σουηδία μεγαλώνουν τα παιδιά τους καλύτερα, The Reality of Parenting in Sweden

                                      photo by  https://theswedelifeintoronto.com/ Σε έναν φανταστικό κόσμο, η εργαζόμενη μαμά θα έμενε στο σπίτι για τουλάχιστον ένα χρόνο μετά τον τοκετό, ενώ ο μισθός της θα «έμπαινε» κανονικά. Σε έναν φανταστικό κόσμο θα υπήρχαν αλλαξιέρες για μωρά και στις ανδρικές τουαλέτες. Σε έναν φανταστικό κόσμο, όταν το παιδί σου θα αρρώσταινε, θα δικαιούσουν ειδική άδεια για να μείνεις μαζί του στο σπίτι. Κι όμως, όλα αυτά συμβαίνουν και μάλιστα όχι σε έναν φανταστικό κόσμο, αλλά σε μία από τις πραγματικά εξελιγμένες χώρες της Ευρώπης: Τη Σουηδία. Θέλετε να μάθετε πόσο καλύτερη είναι η ζωή για τους γονείς εκεί;                                                                photo  Mats Eriksson Παίρνουν 480 ημέρες έμμισθη άδεια μετά τον τοκετό Γνωστή για την καλύτερη πολιτική γονικής άδειας στην Ευρώπη, η Σουηδία πληρώνει τους γονείς το 80% του μισθού τους για τις 390 πρώτες μέρες, ενώ τις υπόλοιπες πληρώνονται σύμφωνα με τον βασικό μισθ