Skip to main content

Αγγλία,England




Το Piccadilly Circus είναι μια διασταύρωση της περιοχής West End του Λονδίνου στην πόλη του Westminster, που χτίστηκε το 1819 και συνδέει το Regent Street με το μεγαλύτερο εμπορικό δρόμο του Piccadilly.


Ο όρος "Big Ben" είναι ένα παρατσούκλι που έδωσαν οι Άγγλοι στο μεγάλο ρολόι που βρίσκεται στο βόρειο άκρο του παλατιού τουWestminster στο Λονδίνο.Είναι το μεγαλύτερο ρολόι με τέσσερις όψεις και το τρίτο ψηλότερο επιδαπέδιο ρολόι στον κόσμο.

Η London Bridge είναι μια γέφυρα πάνω από τον ποταμό Τάμεση, που συνδέει την πόλη του Λονδίνου και το Southwark στο κεντρικό Λονδίνο.



Ο Τάμεσης (αγγλικά Thames) είναι ένας ποταμός που ρέει από τη νότια Αγγλία και χύνεται στη Βόρεια Θάλασσα. Γνωστός κυρίως ως ο ποταμός του κεντρικού Λονδίνου, ο Τάμεσης περνάει και από διάφορες άλλες σημαντικές πόλεις όπως η Οξφόρδη και το Ρέντινγκ.

To London Eye είναι μια γιγαντιαία ρόδα 135 μέτρων που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Τάμεση στην αγγλική πρωτεύουσα.



Το παλάτι του Buckingham (αγγλικά Buckingham Palace) είναι στο Λονδίνο η κύρια κατοικία της βρετανικής μοναρχίας. Βρίσκεται στην πόλη του Westminster.Το παλάτι είναι ο χώρος για την ρύθμιση κρατικών υποθέσεων και της βασιλικής φιλοξενίας.Αρχικά ήταν γνωστό ως ένα μεγάλο αρχοντικό,που χτίστηκε για τον Δούκα του Μπάκιγχαμ το 1705 και το είχε στην ιδιοκτησία για τουλάχιστον 150 χρόνια.

Το Stonehenge είναι ένα προϊστορικό μνημείο που βρίσκεται στην αγγλική κομητεία του Wiltshire, περίπου 3,2 χιλιόμετρα δυτικά της Amesbury και 13 χιλιόμετρα βόρεια του Salisbury. Ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του κόσμου.Το Stonehenge αποτελείται από χωματουργικές εργασίες γύρω από έναν κύκλο μεγάλων μόνιμων ογκόλιθων. Είναι το κέντρο των πιο πολύπλοκων κατασκευών της Νεολιθικής και της Εποχής του Χαλκού στην Αγγλία.





To Chester είναι μια πόλη στο Cheshire στην Αγγλία.Βρίσκεται δίπλα από τον ποταμό Dee, κοντά στα σύνορα με την Ουαλία και ο πληθυσμός του ανέρχεται στους 77.040 κατοίκους.



Το Windsor Castle είναι ένα μεσαιωνικό κάστρο και βασιλική κατοικία στην αγγλική κομητεία του Μπερκσάιρ και είναι ξεχωριστό για την αρχιτεκτονική του.Το κάστρο αυτό χτίστηκε από τον Γουλιέλμο τον Κατακτητή, και από την εποχή του Ερρίκου Α ' έχει χρησιμοποιηθεί από μια σειρά μοναρχών διαδόχων.


Το Windsor Great Park είναι  ένα μεγάλο πάρκο 5.000 στρεμμάτων στα νότια  της  πόλης  του  Windsor  στα σύνορα της Berkshire και Surrey στην Αγγλία. Το πάρκο  ήταν για πολλούς αιώνες, ιδιωτικό οικόπεδο για κυνήγι  του Windsor Castle και χρονολογείται από τα μέσα του 13ου αιώνα.Σήμερα είναι ανοικτό  για τον κόσμο.Το πάρκο είναι μια δημοφιλής  περιοχή αναψυχής για τους κατοίκους των δυτικών προαστίων  του Λονδίνου.


Το York Minster είναι ένας γοτθικός καθεδρικός ναός στην Υόρκη στην Αγγλία και είναι ένας από τους μεγαλύτερα στο είδος του στη Βόρεια Ευρώπη μαζί με τον καθεδρικό ναό της Κολωνίας.Επιπλέον είναι η έδρα του Αρχιεπισκόπου της Υόρκης,το δεύτερο υψηλότερο αξίωμα της Εκκλησίας της Αγγλίας.

Η Trafalgar Square είναι δημόσιος πλατεία και τουριστικό αξιοθέατο στο κεντρικό Λονδίνο.Στο κέντρο της πλατείας βρίσκεται η στήλη του Νέλσον,η οποία περιτρυγιρίζεται από τέσσερα αγάλματα λιονταριών.Η πλατεία χρησιμοποιείται για πολιτικές εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις ,όπως επίσης και για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς.

To Gold Hill ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1800 από τους χρυσορύχους που μετακινήθηκαν εκεί για να πλουτίσουν αμέσως μετά από ένα μεγάλο ψήγμα χρυσού που βρέθηκε στην περιοχή.Οι χρυσορύχοι της πόλης αγοράζαν και πουλούσαν γη έως ότου η πόλη να γίνει αυτό που είναι σήμερα.



Η Κορνουάλη είναι μια περιοχή στο άκρο της νοτιοδυτικής χερσονήσου της Μεγάλης Βρετανίας.Βρέχεται στα βόρεια και δυτικά από τον Ατλαντικό Ωκεανό, στα νότια από την θάλασσα της Μάγχης, και στα ανατολικά συνορεύει με το Ντέβον με φυσικό σύνορο τον ποταμό Τέιμαρ.


Το Βρετανικό Μουσείο είναι μουσείο ανθρώπινης ιστορίας και πολιτισμού και βρίσκεται στο Λονδίνο. Οι συλλογές του,οι οποίες αριθμούν περισσότερα από επτά εκατομμύρια αντικείμενα,είναι από τις μεγαλύτερες και πιο περιεκτικές στον κόσμο και προέρχονται από όλες τις ηπείρους, απεικονίζοντας και καταγράφοντας την ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού από την αρχή του έως και σήμερα.
  
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 1.000 ετών αυτό το κτήριο (Tower of London) έχει υπάρξει τόπος εκατοντάδων βασανιστηρίων και δολοφονιών.Μάλιστα έχουν υπάρξει πολλές μαρτυρίες για φαντάσματα και πνεύματα που κυκλοφορούν στο καστρο

Comments

Popular posts from this blog

Η Βόλτα μου στην Κωνσταντινούπολη , A Walk in Istanbul

Η  Κωνσταντινούπολη  ή  Κωνσταντινούπολις   , διεθνώς γνωστή ως  Ιστανμπούλ   , είναι η μεγαλύτερη πόλη  της  Τουρκίας . Με πληθυσμό περίπου 12 εκατομμύρια κατοίκους , αποτελεί μια από τις πολυπληθέστερες πόλεις του κόσμου. Η Κωνσταντινούπολη είναι κτισμένη στη θέση της  αρχαίας ελληνικής  πόλης  Βυζάντιο , που ονομάστηκε έτσι από τον  Βύζαντα  των  Μεγάρων , ο οποίος

Ιταλία,Italy

Η Αρένα της Βερόνας ( Arena di Verona ) είναι ένα ρωμαϊκό αμφιθέατρο στη Βερόνα της Ιταλίας , η οποία είναι διεθνώς γνωστή για τις μεγάλης κλίμακας παραστάσεις όπερας που έχουν δοθεί εκεί. Είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα αρχαία  μνημεία του είδους του.

Το Σαββατοκύριακο μου στην Κέρκυρα , My weekend in Corfu part 1

Ας ξεκινήσω δίνοντας λίγες πληροφορίες για την Κέρκυρα . Η Κέρκυρα είναι ένα νησί του Ιονίου και μάλιστα το δεύτερο πιο μεγάλο στο πέλαγος . Περιλαμβάνει διάφορα νησάκια και ο πληθυσμός της ανέρχεται στους 32 χιλιάδες κατοίκους . Το νησί συνδέεται με την ελληνική ιστορία από την αρχή της ελληνικής Μυθολογίας . Το όνομα του νησιού " Κέρκυρα " συνδέεται με τον θεό Ποσειδώνα και τον Ασωπό ποταμό . Σύμφωνα με τον μύθο ο Ποσειδώνας ερωτεύτηκε την νύμφη Κόρκυρα , κόρη του Ασωπού και της νύμφης Μετώπης και