Skip to main content

Κάπου στην Γαλλία,Somewhere in France


Ύστερα από τρία διαφορετικά αεροπλάνα είχα φτάσει επιτέλους στην Γαλλία.Τα μέρη που είδα έμειναν για πάντα χαραγμένα στην μνήμη μου.Κάπου ανάμεσα λοιπόν στο Στρασβούργο και το Μπέλφορτ είχα καταλάβει πόσο υπέροχη είναι η ζωή και πόσο τυχερή ήμουν.Πώς να ξεχάσω εκείνα τα υπέροχα πυροτεχνήματα στον νυχτερινό ουρανό που κάλυπταν όλο το οπτικό μου πεδίο?



Τα σοκάκια της Γαλλίας παραπέμπουν σε παραμύθια και είναι γεμάτα εστιατόρια και καφετέριες.Πόσο υπέροχη είναι η Γαλλία διακοσμημένη με φαναράκια και λαμπιόνια κάτω από τον ροζ ουρανό!Η αρχιτεκτονική των κτηρίων με τις σκαλιστές λεπτομέρειες τραβούσε την προσοχή μου συνεχώς.Οι περισσότερες βιτρίνες ήταν διακοσμημένες με χειροποίητα αντικείμενα και ρούχα,αλλά μία μου άρεσε πιο πολύ από όλες.Ήταν στο Στρασβούργο απέναντι από τον καθεδρικό ναό.Τεράστια και γεμάτη πορσελάνινες κούκλες.Ήταν τόσο όμορφα φτιαγμένες και ντυμένες με δαντελένια φορεματάκια που με έβαζαν στον πειρασμό να αγοράσω έστω και μια.Ωστόσο δεν το έκανα.Αντί για αυτές αγόρασα πορσελάνινες νεράιδες.



Eίχε έρθει η ώρα για λίγη δράση.Έτσι λοιπόν ταξιδέψαμε λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα,στην Γερμανία στο Europa Park (μπορείτε να το βρείτε στην παρακάτω διεύθυνση) http://www.europapark.com/lang-en/Info-and-services/c51.html?langchange=true .Μιλάμε για ένα πάρκο πολλών στρεμμάτων με τρενάκια,συντριβάνια,ξενοδοχεία και πολύ πράσινο.Το να ανέβεις στο ψηλότερο τρενάκι της Ευρώπης με ύψος  73 μέτρων και ταχύτητα 130 χιλιόμετρα την ώρα σίγουρα δεν είναι κάτι που ξεχνάς εύκολα.Παρασυρμένοι από την αλαζονεία μας λοιπόν ανεβήκαμε(2 φορές!).Παντού εκεί μέσα υπήρχαν μαγαζάκια με ζαχαρωτά και γλυκίσματα αλλά και καφετέριες.Παρόλα αυτά δεν χάσαμε τον χρόνο μας και προσπαθήσαμε να ανέβουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερα τρενάκια μπορούσαμε.Στο τέλος της ημέρας ήμασταν εξαντλημένοι,αλλά αυτό δεν μας εμπόδισε από το να πάμε για ψώνια στο κέντρο του Μπέλφορτ.



Μέσα στο πλήθος των γαλλικών μαγαζιών υπήρχαν και πολλά τούρκικα ψητοπωλεία.Όλα με το ίδιο μενού. Καθίσαμε σε ένα από αυτά και μπορώ να πω πως το κρέας ήταν πολύ ωραίο.Εξάλλου οι Τούρκοι είναι φημισμένοι για τα κεμπάπ τους.
Στο Μπέλφορτ κυρίως υπήρχαν αρκετά σιντριβάνια.Θυμάμαι σε ένα από αυτά παιδάκια να πλατσουρίζουν και να παίζουν με τα νερά.Ότι έπρεπε για μια τόσο ζεστή ημέρα.


Τέλος πάντων ό,τι και να πω για την Γαλλία λίγο θα είναι.Η καθαριότητα,η χαμογελαστοί άνθρωποι με τα λεπτά χαρακτηριστικά,οι πλακόστρωτοι δρόμοι και τα όμορφα χαμόσπιτα με τους περιποιημένους κήπους σε μαγεύουν.Αν είναι η Γαλλία ρομαντική πόλη?Φυσικά.Αυτό προφανώς δικαιολογεί τους 82.000.000 επισκέπτες ετησίως,καθώς είναι από τις χώρες με τον μεγαλύτερο τουρισμό.Μην χάσετε ευκαιρία να την επισκεφθείτε αυτήν την χώρα.Σίγουρα δεν θα το μετανιώσετε...



Comments

Popular posts from this blog

Η Βόλτα μου στην Κωνσταντινούπολη , A Walk in Istanbul

Η  Κωνσταντινούπολη  ή  Κωνσταντινούπολις   , διεθνώς γνωστή ως  Ιστανμπούλ   , είναι η μεγαλύτερη πόλη  της  Τουρκίας . Με πληθυσμό περίπου 12 εκατομμύρια κατοίκους , αποτελεί μια από τις πολυπληθέστερες πόλεις του κόσμου. Η Κωνσταντινούπολη είναι κτισμένη στη θέση της  αρχαίας ελληνικής  πόλης  Βυζάντιο , που ονομάστηκε έτσι από τον  Βύζαντα  των  Μεγάρων , ο οποίος

Ιταλία,Italy

Η Αρένα της Βερόνας ( Arena di Verona ) είναι ένα ρωμαϊκό αμφιθέατρο στη Βερόνα της Ιταλίας , η οποία είναι διεθνώς γνωστή για τις μεγάλης κλίμακας παραστάσεις όπερας που έχουν δοθεί εκεί. Είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα αρχαία  μνημεία του είδους του.

Γιατί οι γονείς στη Σουηδία μεγαλώνουν τα παιδιά τους καλύτερα, The Reality of Parenting in Sweden

                                      photo by  https://theswedelifeintoronto.com/ Σε έναν φανταστικό κόσμο, η εργαζόμενη μαμά θα έμενε στο σπίτι για τουλάχιστον ένα χρόνο μετά τον τοκετό, ενώ ο μισθός της θα «έμπαινε» κανονικά. Σε έναν φανταστικό κόσμο θα υπήρχαν αλλαξιέρες για μωρά και στις ανδρικές τουαλέτες. Σε έναν φανταστικό κόσμο, όταν το παιδί σου θα αρρώσταινε, θα δικαιούσουν ειδική άδεια για να μείνεις μαζί του στο σπίτι. Κι όμως, όλα αυτά συμβαίνουν και μάλιστα όχι σε έναν φανταστικό κόσμο, αλλά σε μία από τις πραγματικά εξελιγμένες χώρες της Ευρώπης: Τη Σουηδία. Θέλετε να μάθετε πόσο καλύτερη είναι η ζωή για τους γονείς εκεί;                                                                photo  Mats Eriksson Παίρνουν 480 ημέρες έμμισθη άδεια μετά τον τοκετό Γνωστή για την καλύτερη πολιτική γονικής άδειας στην Ευρώπη, η Σουηδία πληρώνει τους γονείς το 80% του μισθού τους για τις 390 πρώτες μέρες, ενώ τις υπόλοιπες πληρώνονται σύμφωνα με τον βασικό μισθ